25-27 березня 2025 року відбулося засідання секції “Харчової хімії, експертизи та біотехнологій” в межах Наукової конференції здобувачів вищої освіти ОНТУ. Учасники представили актуальні дослідження у сфері харчової хімії, безпеки харчових продуктів та біотехнологій.
🔬 Програма доповідей:
1️⃣ Чорнозерна пшениця – перспективне джерело харчових антиоксидантів
🔹 Рудик О.Ю. – ННІЗПіХБ ім. К.А. Богомаза
🔸 Науковий керівник: проф. Черно Н.К.
2️⃣ Фруктоза в складі харчових продуктів
🔹 Пушкаренко Є. – ННІЗПіХБ ім. К.А. Богомаза
🔸 Науковий керівник: доц. Озоліна С.О.
3️⃣ Роль модифікованих крохмалів у харчових системах
🔹 Канцур О., Канцур Ю. – ННІХТ ім. М.О. Грішина
🔸 Науковий керівник: доц. Антіпіна О.О.
4️⃣ Механізм і значення індукторів у біосинтезі ферментів
🔹 Єнєва К. – ННІХТ ім. М.О. Грішина
🔸 Науковий керівник: проф. Капрельянц Л.В.
5️⃣ Лізин: значення та технології виробництва
🔹 Соловйова А.В. – ННІХТ ім. М.О. Грішина
🔸 Наукові керівники: доц. Кананихіна О.М., доц. Охотська М.І.
6️⃣ Шортерінг – хімічний склад, використання та методи контролю
🔹 Іпатенко О. – ННІХТ ім. М.О. Грішина
🔸 Науковий керівник: доц. Малинка О.В.
7️⃣ Впровадження циркулярної економіки та екологічних підходів у виробництві продуктів
🔹 Ісаєва О. – ННІХТ ім. М.О. Грішина
🔸 Науковий керівник: к.т.н., ст. викл. Швець Н.О.
8️⃣ Сучасні тренди, перспективи розвитку ринку та експертиза пива в Україні
🔹 Кліновська А. – ННІХТ ім. М.О. Грішина
🔸 Науковий керівник: доц. Науменко К.I.
9️⃣ Вплив мікробіологічних процесів на фізико-хімічні показники ферментованих соків
🔹 Костриця Н. – ННІХТ ім. М.О. Грішина
🔸 Науковий керівник: доц. Доценко Н.В.
🔟 Вплив антиоксидантних властивостей базиліка на покращення якості приправ
🔹 Женжеруха У. – ННІЗПіХБ ім. К.А. Богомаза
🔸 Науковий керівник: доц. Кузнецова І.О.
Учасники активно обговорювали сучасні підходи до контролю якості харчової продукції, інноваційні методи у біотехнологіях та перспективи впровадження екологічних рішень у харчовій промисловості.