Одеський національний технологічний університет

  10.04.2025 року викладачі і студенти ННІХТ ім. М.О. Грішина ОНТУ та МТФК ОНТУ були присутні на лекції завідувачки лабораторії ТОВ «Тирас – ТМ «Мозаїка» (м. Ізмаїл), стейкхолдера, випускниці кафедри технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси Ольги Крохмаль. Тема лекції: «Перспективні напрямки у виробництві морозива». Ольга ознайомила присутніх з історією підприємства ТОВ «Тирас – ТМ «Мозаїка» та асортиментом підприємства. На сьогоднішній день ТМ «Мозаїка» пропонує більше восьми десятків найменувань морозива. У їх числі – класичні й оригінальні види морозива. Це продукт європейського рівня з неповторним смаком та вишуканою конфігурацією. Ольга надала інформацію щодо ринку морозива в Україні за останні 6 років, експорту морозива, яке виробляє ТОВ «Тирас – ТМ «Мозаїка», в країни ЄС та Ізраїль, розповіла про нові види морозива (моті, бургер, кошерне морозиво тощо), яке виробляє ТОВ «Тирас – ТМ «Мозаїка» на замовлення, зокрема і АТ «Рудь». Морозиво Моті – це кондитерський виріб з японського моті з начинкою з морозива. BURGER CLUB з начинкою – ніжне морозиво з ароматним джемом між двома булочками бріош. Морозиво DONUT – оригінальне футуристичне ескімо у формі доната. Це класичне поєднання різних смаків у молочній глазурі з додаванням різнокольорового печива. Морозиво «Дубайський шоколад» – це оригінальне лакомство у фісташковій глазурі, яке нагадує дубайський шоколад з хрустким тістом кадаїф, всередині – солодка вата. 

  В кінці зустрічі Ольга відповіла на всі питання студентів та викладачів. Питання задали різні: про якість та безпечність морозива, показники, які контролюють в морозиві, країни-експортери, технологічний процес виробництва морозива, терміни зберігання тощо. 

  Надзвичайно цікаву і корисну інформацію отримали сьогодні присутні на лекції здобувачі. Щиро дякуємо Ользі за співпрацю та бажаємо успіхів та процвітання, а нам усім – швидкої перемоги!

Translate »