ТИЖДЕНЬ в ННІХТ ім. М.О. ГРІШИНА ОНТУ
07.04.2025 – 12.04.2025
Тиждень з 7 по 12 квітня 2025 року виявився насиченим за кількістю заходів у ННІХТ ім. М.О. Грішина ОНТУ.
7 та 8 квітня у лабораторії кафедри технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси завітали на майстер-класи учні 10-х класів ліцею «Приморський». В понеділок було проведено майстер-клас «Косметика своїми руками», в рамках якого учні разом з завідувачем кафедри Дмитром Михайловичем Скрипніченко обрали аромат майбутнього мила, а потім власноруч зварили його і понесли додому для матусь. А у вівторок аспірантка, завідувачка лабораторії Оксана Григорівна Клименко провела майстер-клас «Колагенова маска». Це практичне заняття, де учням розповіли як створювати ефективні засоби догляду за шкірою на основі колагену. Діти навчилися визначати тип власної шкіри, підібрати інгредієнти, які найкраще підходять для типу шкіри, і власноруч виготовили колагенову маску. Наприкінці майстер-класу у всіх учасників з’явився готовий рецепт і навички для регулярного догляду за шкірою в домашніх умовах.
8 квітня доцент кафедри харчової хімії, експертизи та біотехнологій ННІХТ ім. М.О. Грішина ОНТУ Науменко Кристина Ігорівна провела профорієнтаційні заходи у трьох школах м. Канів Черкаської області.
9 квітня 2025 року на базі нашого інституту для здобувачів та викладачів відбувся Zoom-вебінар на тему «Система управління якістю. Міжнародні стандарти». Спікеркою заходу стала Ольга Мручковська, керівниця відділу контролю якості виробництва FOZZY Group — однієї з найбільших торгово-промислових груп в Україні. Під час вебінару учасники ознайомилися з основними аспектами впровадження систем управління якістю на сучасних підприємствах, міжнародними стандартами, а також дізналися про практичні підходи до контролю якості на великих виробництвах харчової продукції.
10 квітня відбулось одразу три заходи. Була проведена загальноінститутська кураторська година до дня визволення м. Одеси від німецько-фашистських загарбників. Захід провела доцент кафедри м’яса, риби і морепродуктів доцент Паламарчук Анна Станіславівна.
В цей же день викладачі і студенти ННІХТ ім. М.О. Грішина ОНТУ та МТФК ОНТУ були присутні на лекції завідувачки лабораторії ТОВ «Тирас – ТМ «Мозаїка» (м. Ізмаїл), менеджера систем безпечності, стейкхолдера ОП «Технології, якість і безпечність у молочній та олйно-жировій галузях», випускниці кафедри технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси Ольги Крохмаль. Тема лекції: «Перспективні напрямки у виробництві морозива». Ольга ознайомила присутніх з історією підприємства ТОВ «Тирас – ТМ «Мозаїка» та асортиментом підприємства, ринком морозива в Україні за останні 6 років, експорту морозива, яке виробляє ТОВ «Тирас – ТМ «Мозаїка», в країни ЄС та Ізраїль, розповіла про нові види морозива (моті, бургер, кошерне морозиво тощо), яке виробляє ТОВ «Тирас – ТМ «Мозаїка» на замовлення великих фабрик морозива України, зокрема і АТ «Рудь». Морозиво Моті – це кондитерський виріб з японського моті з начинкою з морозива. BURGER CLUB з начинкою – ніжне морозиво з ароматним джемом між двома булочками бріош. Морозиво DONUT – оригінальне футуристичне ескімо у формі доната. Це класичне поєднання різних смаків у молочній глазурі з додаванням різнокольорового печива. Морозиво «Дубайський шоколад» – це оригінальне лакомство у фісташковій глазурі, яке нагадує дубайський шоколад з хрустким тістом кадаїф, всередині – солодка вата.
10 квітня відбулась науково-методична конференція ОНТУ секція 1. Сучасні аспекти та методологічні особливості забезпечення якості освітньої діяльності.
11 квітня 2025р. – в рамках профорієнтаційної діяльності завідувач кафедри технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси ОНТУ Скрипніченко Дмитро Михайлович відвідав учнів Захарівського ЗЗСО Роздільнянського району, Одеської області. Учні із задоволенням прослухали інформацію про особливості вступу 2025 та спеціальності ОНТУ.
11 квітня 2025 року студенти нашого інституту, які навчаються за спец. G13 Харчові технології (ОП «Технології м’ясних і рибних продуктів» і ОП «Технології молока, жирів і продуктів для індустрії краси») зустрілись з представниками міжнародного агрохолдингу МХП (Миронівським хлібопродуктом). Захід пройшов у вигляді інтерактивної гри, що сподобалось студентам. МХП запрошує студентів приєднатись до своєї команди! Подати заявку
У суботу 12 квітня 2025 року у ОНТУ відбувся День відкритих дверей. Гості дізналися всі нюанси життя в університеті та особливості навчання; поглибилися у світ наших спеціальностей та навчальних програм; відкрили для себе безліч можливостей – від освітніх до спортивних та творчих; взяти участь у захоплюючих майстер-класах, щоб розкрити всю красу наших освітніх програм; почули виступ студентського клубу.
Від нашого інституту було представлено 5 цікавих, розважальних та корисних майстер-класів:
– матриця молока: розкрий код – інтерактивна дегустаційна гра, де майбутні абітурієнти, використовуючи свої смакові рецептори, знання та інтуїцію, намагались правильно визначити молочний продукт і за правильні відповіді отримували подарунки та сертифікати;
– експрес-методи визначення безпечності харчових продуктів – за допомогою експрес-методів проводилось визначення показників якості та безпечності харчових продуктів;
– скоро Пасха – підбираємо спеції під ковбаску – учасники відгадували прянощі за ароматом і виглядом та створювали суміші спецій і прянощів для різних продуктів (шашлику, ковбас, солоної риби тощо);
– декорування пасхальної випічки – школярі прикрашали великодню випічку;
– життя під мікроскопом – школярі ознайомились з гігієнічними аспектами виробництва харчової продукції, вивчили особисту мікрофлору ротової порожнини, піднігтьового вмісту під мікроскопом; оволоділи елементарними навичками приготування препаратів та користування мікроскопом.
ННІХТ ім. М.О. Грішина долучився до благодійної акції «Великдень об’єднує серця» по випіканню Пасок для наших воїнів. Особлива подяка завідувачу кафедри Дідуху Геннадію Васильовичу і співробітникам кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування.
Дякуємо завідувачам кафедр і всім співробітникам інституту ННІХТ ім. М.О. Грішина! Всі разом ми робимо важливі і добрі справи!