Знайомтеся – я, технік-технолог технологічного відділу Ірина Колоскова
“Я закінчила Одеську національну академію харчових технологій та отримала диплом магістра за спеціальністю «Харчові технології» наприкінці 2019 року.
До того моменту я проходила практику на різних підприємствах, що працюють у сфері харчової промисловості і хотіла працювати по спеціальності, але десь поблизу дому – в Одеській області. Про можливість працювати в “Дельта Вілмар Україна” я дізналася під час ярмарки вакансій. Про компанію були дуже хороші відгуки – оснащення лабораторії сучасними засобами вимірювальної техніки і лабораторним обладнанням дозволяє проводити ефективний контроль фізико-хімічних показників та показників безпеки на всіх етапах виробництва. Також “Дельта Вілмар Україна” – є одним з найбільших експортерів в Європу.
Тож на початку весни 2020 року я влаштувалася лаборантом хімічного аналізу у виробничу лабораторію”.
Перші робочі дні запам’яталися великим об’ємом нової інформації та доброзичливим колективом, який навчав, направляв, підказував.
“Спочатку, звісно, мені було складно, хоча серед знань, які я отримала в академії, були і теорія, і практика. Я швидко подружилася з колективом, які усіляко допомагали, а майстерність приходила вже в процесі роботи.
Мені, мабуть, дуже допомогло те, що я люблю харчову промисловість, оскільки це постійний розвиток, увесь час навчаєшся усьому новому, розробляєш нові продукти для споживача. Приємно від усвідомлення того, що ти робиш корисне для інших”.
Я пропрацювала на посаді лаборанта хімічного аналізу 6 місяців, а після цього пішла на підвищення. Пам’ятаю, тоді на підприємство шукали технолога і спочатку провели внутрішній конкурс.
Я швидко навчаюсь усьому новому та долаю труднощі, тож вирішила себе спробувати на новій посаді і відправила резюме. Пройшла співбесіду у головного технолога Кулініч Світлани Семенівни і перейшла на нову посаду.
У технологічному відділі ми кожного дня контролюємо виробництво продукції, дотримання вимог технологічної документації на виробництві та розробляємо нові продукти відповідно до вимог клієнтів. Об’єм нашої роботи дуже великий. Колеги мені постійно допомагають і навчають у всьому.
Ми проходимо різні тренінги, підвищення кваліфікації, їздимо у відрядження, де здобуваємо новий досвід. Компанія всіляко сприяє розвитку молодих спеціалістів. Це постійний рух вперед у професії. І це, звісно, дуже цікаво і захоплююче.
Мої щоденні робочі завдання – це проведення експериментальних технологічних процесів на пілотній установці:
– переетерифікація олій та жирів;
– процеси нейтралізації і вінтеризації соняшникової олії;
– фізична рафінація з отриманням РВД олій та жирів: процеси відбілювання і дезодорації;
⦁ виробництво експериментальних партій маргаринової і жирової продукції;
– тестування відбільних глин, перліту, активованого вугілля та інших допоміжних матеріалів.
Також, це постійна участь в дегустації жирової сировини і продукції, що випускається, в розробці нових видів продуктів та аналогів конкурентів, в оновленні специфікацій на продукти для наших клієнтів”.
Я впевнена, що знайти себе в компанії “Дельта Вілмар Україна” зможуть люди, які прагнуть до розвитку і отримання нових знань, а також – щиро люблять свою справу.
В компанії “Дельта Вілмар Україна” діє програма стажування для студентів випускних курсів.
Отже, бажаю абітурієнтам зробити свій правильний вибір!