Шановний читач, якщо ти абітурієнт і наразі стоїш перед вибором майбутньої професії, це якраз те, що тобі потрібно! Досить роздумів – вступай до Одеської національної академії харчових технологій! В мене нескінченний перелік «ЗА», які намагатимусь втиснути у наступні кілька абзаців!
Закінчивши школу у 2003 році з золотою медаллю, я твердо вирішила, що буду вступати до ОНАХТ на спеціальність «Технологія зберігання, консервування та переробки молока». Багато моїх знайомих дивувалось, чому я не обрала більш «престижні» тоді юридичний, фінансовий, економічний… А я була впевнена у своєму виборі, більш того, якби зараз повернутися у минуле, ні за що б не змінила свого рішення!
Щоб не сталося, а їсти людям потрібно завжди, і весна 2020 року чудово проілюструвала перелік дійсно необхідних і важливих професій!
Я працюю в харчовій галузі вже 13 років і впевнено можу сказати, що гарних спеціалістів бракує, великі компанії «б’ються» за них на ринку праці і пропонують гідні умови та оплату праці.
А ось як розгорталася моя трудова діяльність: у 2008 році, закінчивши Академію з червоним дипломом я почала шукати роботу, хоча, якщо бути точнішою, – робота «шукала» мене. В мене було 5 можливих варіантів, і я робила вибір, тоді він пав на Білоцерківський молочний комбінат (зараз це компанія ТерраФуд, ТМ «Ферма» та інші). Це був колосальний досвід – підприємство побудоване з нуля за останнім словом техніки, старт виробництва, перші запуски, молода команда, я завжди з посмішкою згадую ці роки.
Наступним місцем моєї роботи стала міжнародна компанія Данон – робота тут перевернула мій світогляд і значно розширила горизонти: світові стандарти якості, кращі практики, можливість обмінюватися досвідом і знаннями зі спеціалістами по всьому світі. Це зарядило мене на наступний крок – перехід у компанію Дюпон, яка виробляє інгредієнти для всіх галузей харчової промисловості та співпрацює з глобальними виробниками харчових продуктів по всьому світі. Скільки нових міст, скільки країн я відвідала, як багато цікавих людей зустріла і продовжую зустрічати, це важко передати словами! І я впевнена – найцікавіше попереду!
А як же знання отримані за роки навчання в Академії, спитаєте Ви? Адже багато хто говорить, що «на практиці» все по-іншому. Не вірте їм!!!
В ОНАХТ працюють досвідчені викладачі – фахівці своєї справи. Зізнаюсь, я досі зберігаю конспекти з хімії та технології молока і періодично в них підглядаю 😉!
Бажаю Вам знайти свою професію!
Марина Макаренко, безмежно вдячна випускниця кафедри Технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси!